Παραδοσιακός Ξενώνας Ντόρα, Ντόρα, κοσμάς, κοσμάς αρκαδίας, κοσμάς αρκαδίας δωμάτια, ξενώνες κοσμάς αρκαδίας, κοσμάς αρκαδίας, ξενώνες στην αρκαδία, αρκαδία, δωμάτια ενοικιαζόμενα αρκαδία, ξενώνες, ενοικιαζόμενα στην αρκαδία, κοσμάς κυνουρίας, κυνουρία, παραδοσιακός ξενώνας, ενοικιαζόμενα, ενοικιαζόμενα κοσμάς, ενοικιαζόμενα στον κοσμά κυνουρίας, Κοσμάς Αρκαδίας, ενοικιαζόμενα στον κοσμά αρκαδίας, ενοικιαζόμενα δωμάτια, ενοικιαζόμενα δωμάτια κοσμάς κυνουρίας, ξενώνας, ξενώνες, παραδοσιακοί ξενώνες Κοσμάς Αρκαδίας, ΚΟΣΜΑΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ ΞΕΝΩΝΕΣ, ΚΟΣΜΑΣ ΚΥΝΟΥΡΙΑΣ ΞΕΝΩΝΕΣ, Κοσμάς Κυνουρίας Ξενώνες, ξενώνας Κοσμάς Κυνουρίας, Κοσμάς Κυνουρίας, ξενώνες στον Κοσμά Αρκαδίας, Κοσμάς Κυνουρίας ξενώνας, ξενώνας Αρκαδία, ξενώνες Κυνουρία, ξενώνας Κοσμά Αρκαδίας, ξενώνας Ντόρα, Παραδοσιακός Ξενώνας Ντόρα στον Κοσμά Αρκαδίας, Παραδοσιακός Ξενώνας Ντόρα στον Κοσμά Αρκαδίας, Κοσμάς, Αρκαδία, επιπλωμένα δωμάτια, ενοικιαζόμενα δωμάτια, ενοικιαζόμενα δωμάτια Κοσμάς Κυνουρίας, ενοικιαζόμενα διαμερίσματα, ξενοδοχείο, ενοικιαζόμενα, δωμάτια

Χτισμένο στις νοτιοανατολικές παρυφές του Πάρνωνα και σε υψόμετρο 1150μ. συναντάμε τον Κοσμά ένα από τα ομορφότερα χωριά της Πελοποννήσου.

Μέσα σε ένα καταπράσινο και μαγευτικό τοπίο, περικυκλωμένο από υπέροχα ελατοδάση και καστανιές. Το χωριό έχει θέα στον Αργοσαρωνικό κόλπο όπου με καθαρή ατμόσφαιρα μπορεί να κανείς να δει τα νησιά Σπέτσες και Ύδρα.

Κύριο σημείο του χωριού είναι η πλατεία του και η εκκλησία των Αγίων Αναργύρων με το καμπαναριό-ρολόι και τις τρις όμορφες κρήνες πίσω από το ιερό που ρέουν αδιάκοπα νερό.

Περιμετρικά της πλατείας θα βρείτε γραφικά καφενεία και ταβέρνες σκεπασμένα από τεράστια πλατάνια, όπου μπορείτε να απολαύσετε τοπικά παραδοσιακά γλυκά αλλά και μαγειρευτά φαγητά.

Γύρω γύρω όμορφα πετρόκτιστα παραδοσιακά σπίτια διάσπαρτα στον λόφο συνθέτουν το τοπίο. Ένα τοπίο που όσες λέξεις και να γραφτούν σε καμία περίπτωση δεν αγγίζουν την πραγματική εικόνα… αυτή που θα αντικρίσετε ερχόμενοι στον Κοσμά.

 

Χιλιομετρικές αποστάσεις

Από Αθήνα 220χλμ.

Από Λεωνίδιο 25χλμ.

Από Σπάρτη 50 χλμ.

Από Μονεμβάσια 70 χλμ.

 

Διαδρομές

Η διαδρομή από το Λεωνίδιο προς τον Κοσμά και από τον Κοσμά προς το οροπέδιο του Πάρνωνα είναι από τις ομορφότερες ορεινές διαδρομές της Ελλάδας. Από το Λεωνίδιο φθάνει κανείς διασχίζοντας ένα άγριο και απιβλητικό φαράγγι. Στα μέσα της διαδρομής συναντάμε το μοναστήρι της Παναγίας της Έλωνας και αργότερα πλησιάζοντας το χωριό ένα πανέμορφο ελατόδασος. Εκτός από το μοναστήρι μπορεί κανείς να επισκεφθεί μέσα από μονοπάτια διάφορα ξωκλήσια τα κυριότερα εκ των οποίων είναι ο Αϊ-Λιάς στην κορυφή του λόφου πάνω από το χωριό, ο Αϊ Γιώργης ο Τροπαιοφόρος, ο Αϊ Γιάννης ο Πρόδρομος, ο Αϊ Γιάννης ο Θεολόγος, ο Αϊ Δημήτρης, ο Αϊ Νικόλας και Αγία Μαρίνα.